De twee bedrijven hebben beslist om hun strategisch partnerschap uit te breiden, om de elektronische handtekening en de samenwerking tussen teams in de cloud een nieuwe dynamiek te geven. Nieuwe oplossingen kondigen zich aan.

Adobe en Microsoft hebben de lancering aangekondigd van hun eerste reeks gezamenlijke oplossingen, om zo de bedrijven te helpen de klantervaring te veranderen met Adobe Experience Cloud, Microsoft Azure en Microsoft Dynamics. De twee uitgevers verbreden hiermee hun strategisch partnerschap om zo de productiviteit van teams te verbeteren en de efficiency van de business processen te verhogen.

Adobe Sign, dé elektronische handtekeningdienst bij uitstek die in Adobe Document Cloud geïntegreerd zit, wil de voorkeursoplossing worden voor het portfolio van Microsoft, met name bij de 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers die Microsoft Office 365 telt bij de professionele abonnees.

Microsoft Teams van zijn kant, de nieuwe chat gebaseerde werkplek van Microsoft Office 365, wil de favoriete samenwerkingsdienst worden van Adobe Creative Cloud, Document Cloud en Experience Cloud.

Buiten de integratie van deze producten liet Adobe weten dat het van Microsoft Azure zijn favoriete cloudplatform wil maken voor Adobe Sign.

Samen zullen Adobe en Microsoft ervoor zorgen dat individuele personen en teams efficiënt kunnen samenwerken en communiceren en de besluitvormingsprocessen op alle toestellen kunnen versnellen.

"Adobe en Microsoft werken samen om de ervaring in het moderne bedrijf te herdefiniëren, door samenwerking, identiteit, data en intelligentie een voetje voor te geven", aldus Abhay Parasnis, Chief Technology Officer bij Adobe.

"Zo zullen wij geïntegreerde clouddiensten ontwikkelen met behulp van oplossingen die hun gelijke niet kennen, zoals Adobe Sign en Office 365. Die zullen de bedrijven helpen om hun digitale transformatie uit te voeren terwijl zij tegelijkertijd hun klanten een uitzonderlijke ervaring bieden".